Amikor megszületett az első gyerekem, azt kérdeztem magamtól: Ez most már mindig így lesz? Mindig ilyen végtelenül kimerült leszek? Elfelejthetem a saját természetes ritmusomat?Soha többé nem leszek egyedül? Többé nem fogom tudni elengedni magam? Hol vagyok én egyáltalán? Anya lettem, de hová lettem?

Ez 17 éve volt. Azóta megtapasztaltam, hogy a kimerültség elmúlik. (Majd újra elér.)

A saját ritmus helyébe a családi ritmus léphet. A biztonság, amit ad, több, mint amit a sajáthoz ragaszkodás nyújthat. Nagy öröm, ha jut pár óra egyedüllét, de a viszontlátásé ugyanakkora. Elengedni magamat? Na, ezt még tanulom…

Igyekszem őszinte lenni magammal és a családtagjaimmal.

Tudok segítséget kérni és elfogadni.

Támogató közösségben élek.

Kellően önző vagyok ahhoz, hogy “önmegvalósítsak” 3 gyerek mellett is.

Régebben tanár voltam, aztán kézműves, majd közösségfejlesztő lettem. Mindezekből hoztam létre a Családmenedzsment programot.

Az anyaságról, családi életvezetésről szóló foglalkozásaim kulcsszavai a függetlenség, tudatosság, egyszerűsítés, tervezés. Ezek azok a fogalmak, amelyek mentén beszélgetve megpróbálom a csoportjaim tagjait elvezetni saját megoldásaik megtalálásához. Egy kis magunkról gondolkodás, sok-sok gyakorlati tapasztalat-megosztás. Nem coaching, nem pszichoterápia, nem tanfolyam, “csak” beszélgetések női körben magunkról, a családunkról, életünkről. Mert én abban hiszek, hogy ez segít.

Alapvetően elégedett ember vagyok.

A Családmenedzsment csoportok résztvevőit ehhez az elégedettség-érzéshez szeretném eljuttatni.